Rotolo di zucca
- 4 personen
- Vegetarisch
- 120 min bereiden
Om eens een origineel gerecht op tafel te zetten heb je even de tijd nodig. Je kan dit in heel goed voorbereiden en tijdens je diner rustig opwarmen en snel op tafel zetten. Het is uiteindelijk een gevulde pasta die we in een doek verpakken en au bain Marie garen.
Veel kookplezier
Ingrediënten
Pasta
- 400 gr Semolina "00"
- 4 st eidooiers
- 2 st eieren
- Lauw water
Vulling
- 800 gr Pompoen
- 800 gr spinazie
- 200 gr Ricotta
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 3 gr nootmuskaat
- 3 gr gemalen Koriander
- 3 gr gemalen venkelzaad
- 3 gr Gedroogde Spaanse peper
- 55 gr parmezaan
- 4 el olijfolie extra vierge
Salie Witte wijn saus
- 400 ml Witte wijn
- 400 ml Kookroom
- 30 gr verse salie
- suiker naar smaak
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- We beginnen met het maken van het pastadeeg. Plaats op je schonen werkblad de bloem in een kring. In het midden doen we de eieren. Vanuit het midden vermeng je de eieren geleidelijk met drie vingers door de bloem heen. Wanneer het deeg vorm begint te krijgen kneed je het tot een gladde bal. Als het deeg te droog blijft kan je voorzichtig wat lauw water toevoegen. Verpakt het pastadeeg in een doek en laat het minimaal 30 minuten rusten.
- Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij de pompoen in grove stukken en besmeer deze met de gemalen koriander, gevijzelde venkelzaad, gedroogde Spaanse peper en de extra vergine olijfolie. verdeel het in een ovenschaal en bedekt de pompoen met bevochtigd vetvrij ovenpapier en plaats deze in een voorverwarmde oven van 220 graden voor 30 minuten. Haal na 30 minuten het vetvrije papier eraf en plaatst de ovenschaal nog 15 minuten terug in de oven.
- In de tussentijd kunnen we de wilde spinazie goed wassen in koud water. Laat het goed uitlekken. Snipper de ui en snij de knoflook fijn en fruit dit in een klein beetje olijfolie. Voeg de gewassen spinazie toe en bak deze kort mee. Maak naar wens op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Nu hebben we alle ingrediënten klaar staan en kunnen we beginnen met uitrollen van het pastadeeg. Portioneer het deeg in gelijke stukken en maak er een vierkant van. Vanuit het midden begin je dan naar de hoeken te rollen met een deegroller. Hierdoor kan je het vierkant in een rechthoek uitrollen en krijg je uiteindelijk een plak van 15 bij 30 cm. De plak moet op een theedoek passen om deze op te rollen.
- Verdeel op de plak de spinazie waarbij je aan de onderkant en bovenkant een strook vrijhoudt van ±3 cm. Aan de onderkant plaats je een strook van de pompoen en op de spinazie verdeel je de ricotta. Rasp de parmezaanse kaas erover heen. Met de theedoek rol je de plak op tot een redelijk stevige rol. De uiteinden van de doek bind je dicht met een stukje touw of een elastiekje.
- In een passende ovenschaal kan je de rol(len) doen en vullen met kokend water. Plaats een bordje op de rol(len) om deze onder water te houden. Plaats de ovenschaal in een oven van 200 graden voor 25 minuten.
- Tijdens het garen van de pastarol kunnen we de Salie roomsaus maken. Doe de witte wijn in een pan samen met de kleingesneden salie, zout, peper en klein beetje suiker en laat dit tot de helft inkoken. Is de wijn genoeg ingekookt dan kan de kookroom erbij. Dit laat je weer tot de helft inkoken. proef de saus en waar nodig nog op smaak maken.
- De rol kunnen we nu uitpakken en in porties verdelen. Maak het bord op en doe er een klein beetje saus erbij. Buon appetito!