Pappardelle all’uovo 250 gr Rustichella d’Abruzzo
Een klassieker uit Latium en Toscane
Ontdek de authentieke smaak van Italië met deze handgemaakte Pappardelle all’uovo. De brede, platte linten van pasta zijn perfect voor het vasthouden van rijke sauzen en stoofschotels. Deze pastasoort is een ware klassieker in Latium en Toscane, waar hij traditioneel wordt geserveerd met wildsvlees, champignons, worst en truffel.
Kooktijd: 5-7 minuten.
Wist je dat:
- Pappardelle all’uovo traditioneel met een deegroller wordt uitgerold?
- De naam ‘pappardelle’ waarschijnlijk afgeleid is van het werkwoord ‘pappare’, wat ‘verslinden’ betekent?
Serveertip
Combineer deze Pappardelle met onze heerlijke wildzwijnstoof voor een echte Italiaanse ervaring (klik hier).
Snel recept
Kook de pappardelle, meng met een potje pesto en voeg gerookte zalm toe voor een luxe touch.