VINO

Variërend assortiment

Italië is een van de belangrijkste wijn producerende en -exporterende landen van de wereld. 18% van de wereldwijde wijnproductie komt uit Italië. Doordat er in Italië grote verschillen zijn in de regio's wat betreft het klimaat komt dit terug in de wijnen.

De gunstige ligging van Italië, het klimaat, de bodemgesteldheid en de talloze inheemse druivensoorten maken van Italië een land dat bij uitstek geschikt is voor de wijnbouw.
Geen land ter wereld kent zoveel druivensoorten als Italië̈.
Hoewel er de laatste jaren veel geëxperimenteerd is met verschillende wereld variëteiten zoals de Carbernet Sauvignon, de Merlot, de Chardonnay, de Sauvignon krijgen de inheemse variëteiten de laatste tijd weer de overhand.
De onderlinge regionale samenwerking bevordert het imago van Italië̈ als het vooraanstaande land op de internationale markt.

Di Niente heeft getracht een zo'n variërend assortiment uit het land te selecteren om van te genieten.

Forchir - Pinot Grigio Lamis

Het wijnhuis Forchir, opgericht door Antonio Forchir, bestaat al meer dan 100 jaar en is daarmee het oudste wijnhuis van Friuli. In 1984 is het bedrijf verkocht aan de huidige eigenaren, Gianfranco Bianchini en Enzo Deana, die de naam Forchir hebben gehouden. Het bedrijf is in het bezit van 220 hectare landgoed, verdeeld in drie wijngaarden: Felettis Bicinicco, Camino del Tagliamento e Barbeano di Spilimbergo.

Forchir-Pinot Grigio Lamis

Moro wines - Trebbiano d'Abruzzo

De Abruzzo is een centraal gelegen gebied in Italie aan de Adriatische kust. Het gebied is na Veneto het grootste wijnproducerende gebied van Italie. De wijngebieden liggen voornamelijk gesitueerd aan de voet van de Gran Sasso en de Montagna delia Maiella. Wijnrassen worden verbouwd op heuvels van maximaal 500 meter waardoor de druif volop de kans krijgt om langzaam te rijpen en heerlijke aroma's te ontwikkelen. De Trebbiano d'Abruzzo is een DOC wijn en is de enige witte wijn met deze status uit dit gebied en komt uit het zuidelijke gedeelte. Het is een droge maar frisse wijn die een uitstekende begeleider is voor vis- en gevogeltegerechten.

Moro-wines-Trebbiano_d'_Abruzzo

La Lastra - Vernaccia di san Gimignano

La Lastra is een domein dat het levenslicht zag in 1994 in het hartje van Toscane, San Gimignano, door een hecht team van vrienden. Renato Spanu (agronoom), Nadia Betti (coordinator), Enrico Paternoster (oenoloog) en Christian Betti (wijnmaker). La Lastra bezit 6 hectaren verdeeld over 4 wijngaarden met een Zuid-Oost en Zuid-Westelijke expositie.

De terroir bestaat vooral uit klei en leisteen waardoor de wijnen een typische mineraliteit hebben en ver dragen. Met een dagdagelijkse focus op het respect voor de natuur en een lange termijnvisie slaagt La Lastra erin om Vernaccia naar een hoger niveau te tillen. De wijn is rijk geurend, heeft een romige toets en een smaak die doet denken aan vanille, saffraan en hout. Levendige zuren in de wijn zorgen voor een juiste spanning waardoor het een smaakvolle eetwijn is.

La-Lastra_Vernaccia_di_san_Gimignano

Bolla - Bardolino Chiaretto

Aan het Gardameer in het gebied, waar u ook de dorpjes Lazise en Bardolino vind, ligt ook de de wijngaard van Bolla. Op een hoogte varieerend van 160 tot 180 meter worden de druiven geteeld. Deze wijn bestaat uit drie verschillende wijndruiven te weten voor 65% Corvina, 25% Rondinella en 10% uit Molinara. De druiven worden halverwege september geoogst waarna ze maximale zorg geperst worden. De heldere mooie rose kleur dank deze wijn doordat het velletje van de druif kort worden meegeperst. De wijn heeft delicate tonen van kersen, aardbeien en bessen welke een smakelijke, verse en fruitige smaak geven aan de wijn. Deze rose is erg goed te combineneren met pastagerechten, risotto en gevogelte.

Bolla - Bardolino Chiaretto

Feudo Monaci - Primitivo Salento

Feudo Monaci is in 1970 opgericht. Niet ver van Lecce, dichtbij de zee, aan de weg naar Taranto bij de poorten van Salice Salentino bevinden zich eeuwenoude olijfboom- en wijngaarden rondom het kasteel. De lange corridor die de hoofdweg met het Castello uit Puglia verbindt, slingert zich door het Estate als een meridiaan die de gaarden verdeelt en de weg wijst naar de moderne wijnkelders. Het prachtig gerestaureerde kasteel doet dienst als banketfaciliteit, ontvangstruimte en wijnkelder.

Het land om het kasteel baadt dagelijks in de zonnestralen en zorgt voor unieke en kwalitatief hoogstaande vruchten. Feudo Monaci wordt dus rechtstreeks door de zon gevoed. En dat proef je terug in de uitstekende hoogstaande wijnen die bij het kasteel worden geproduceerd. Wijnmaker Leonardo Sergio gebruikt veelal inheemse druivenrassen als de primitivo, negroamaro en malvasia nera. De wijnen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, volle en rijpe smaken van zongedroogd fruit met een heerlijke kruidigheid.

Feudo Monaci - Primitivo Salento

Bindi Sergardi - Chianti Colli Senesi 2014 "Al Canapo"

Deze volle en fruitige wijn geeft je de smaken van kersen en rood fruit en is de trots van de hellingen van Siena. Deze wijn is opgedragen aan de stad Siena die de historische en beroemde Palio (de beroemde paardenraces) vertegenwoordigd. De wijn is een parallel aan de opwinding en verwachting van de inwoners van Siena tijdens de periode rondom de Palio. De robijn rode kleur en zijn mineraliteit wordt je door de "Al Canapo" teruggebracht naar de opwinding van de speciale momenten in het leven. De wijn wordt gemaakt van 100% Sangiovese druiven en wordt verbouwd op een hoogte van 350 meter boven zeeniveau.

Feudo Monaci - Primitivo Salento

Virna di Borgogno - Barbera d'Alba

Deze wijn uit de Piemonte heeft een robijn rode kleur en zit laag in de taninne. De druif is met 55% de meest gebruikte druivensoort in de regio van Piemonte. Na een gisting op roestvrije vaten wordt de wijn voor 6 maanden opgeslagen in fransen eikenhouten vaten om te verfijnen. De wijn heeft een gemiddeld body en zit hoog in de zure welke juist goed past bij gerechten met gevogelte, kalfsvlees, wild, varkensvlees en pasta. De smaken doen denken aan goed gerijpt rood fruit en heeft delicate tonen van chocolade. Het alcoholpercentage is 13%.

Feudo Monaci - Primitivo Salento

Baladin Birra

Baladin

Het verhaal van Baladin begint in het dorpje Piozzo ten zuiden van Turijn in de Langhe.

Het is dit dorpje waar eigenaar Teo Musso in de jaren tachtig begint met het ontwikkelen van bier vanuit zijn ouderlijk huis. Op 78 hectare grond produceert hij zijn eigen ingrediënten waarbij hij voor energie vertrouwt op de zon. Vele bezoeken aan Vlaanderen en jarenlange ontwikkeling van het brouwen van de bieren van Baladin zorgen voor de hoogwaardige producten die op dit moment door hem op de markt worden gebracht. Baladin heeft meer dan 23 soorten bier waarbij een aantal is vernoemd naar zijn naasten, denk hierbij aan zijn zoon Isaac en toenmalige vrouw Nora.

Unieke bieren

De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.

Over Teo Musso:

Teo Musso is opgegroeid in Piozzo, in een wijnfamilie. Meerdere conflicten zorgden ervoor dat hij zich vaak afzette tegen zijn ouders. Van huis uit wilde zijn vader dat Teo de huisgemaakte wijn dronk. Zijn passie voor bier was snel geboren. Vanuit zijn zelfgemaakte bierbrouwerij in zijn ouderlijk huis heeft hij zijn passie voor bier laten uitgroeien tot een waanzinnige fabriek in Piemonte en tientallen Baladin pubs en een Baladin hotel in bezit.

Bicchieri Per Birra: Teku

Teo Musso wilde een glas creëren dat de zintuigelijke beleving van het bier zo goed mogelijk tot zijn recht zou laten komen. Hij was zich er van bewust dat de grootte en de vorm van het glas een duidelijk effect heeft op de smaakbeleving. Musso heeft zodoende verschillende biersommeliers bij elkaar gebracht om hen een aantal dagen het ambachtelijke bier van ORVAL uit tientallen verschillende glazen te laten proeven. Uiteindelijk zijn deze biersommeliers tot de conclusie gekomen dat bepaalde glazen de smaken en aroma’s van het bier beter tot zijn recht laten komen. In samenwerking met Italiaans bierexpert Lorenzo Dabove, ofwel: Kuaska, heeft Musso de bevindingen van de biersommeliers uitgewerkt en is het TEKU glas ontstaan. TEKU staat voor de eerste twee letters van Teo en Kuaska en zorgt voor dè ultieme bier drinkervaring.

Baladin is bij Di Niente verkrijgbaar in:

Baladin Isaac, Nora, Nazionale, Nazionale Gluten Free en Leon. Daarnaast hebben wij het Speciaal vatgelagerde bier van Baladin: Xyauyù, bier dat enkele jaren gelagerd is op whiskey-, rum en wijnvaten. Verkrijgbaar in: Xyauyù Oro, Barrel, Fumé en Kentucky.

Birra Baladin

Ons adres

Dorpsstraat 112a
2712AN Zoetermeer
079 360 5487

Contact opnemen

Openingstijden

 Maandag  :  Op aanvraag
 Dinsdag  :  10:00 uur tot 18:30 uur
 Woensdag  :  10:00 uur tot 18:30 uur
 Donderdag  :  10:00 uur tot 18:30 uur
 Vrijdag  :  10:00 uur tot 21:00 uur
 Zaterdag  :  09:30 uur tot 18:00 uur
 Zondag  :  Op aanvraag